2018. augusztus 16.,csütörtök
Címlap | Címke archívum: szmpsz

Címke archívum: szmpsz

Az SZMPSZ magyarországi támogatásairól

Jókai Tibor elöljáróban leszögezte: teljesen igazságosnak tartja azt, hogy a közvélemény akár az újságokból és a hírportálokról értesüljön ezekről a nyilvános adatokról, amelyek egyébként hiánytalanul megtekinthetők a Bethlen Gábor Alapkezelő (BGA) Zrt. honlapján is.

Bővebben »

Setényi János: Rozsnyó egy nyerő játszma, de tudunk-e stratégiai hátteret teremteni hozzá?

A pedagógusok egyik legrangosabb találkozójának második napját Rozsnyón a szombati műhelymunkák összefoglalóival indították. Hét szekcióban folyt a munka. A beszámolók közös nevezőre jutva megállapították, hogy hasznosak és tartalmasak ezek a szakmai műhelyek. Az idei találkozó egyik legfontosabb kerekasztal-beszélgetése „Az önfejlesztő iskolákat támogató oktatás- és szakmapolitika kulcspontjai – a nemzetiségi iskolák …

Bővebben »

Hétfőn kezdődnek a XXII. Komáromi Pedagógiai Napok

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Komáromi Területi Választmánya a Komáromi Regionális Pedagógiai Központ és több oktatási intézmény közreműködésével február 13–17. között rendezi meg a nyugat-szlovákiai régió legrangosabb pedagógus-továbbképzését, a XXII. Komáromi Pedagógiai Napokat.

Bővebben »

Elhunyt Pukkai László

Életének 76. évében elhunyt Pukkai László „Pro Urbe – Alsószeliért” díjjal kitüntetett helytörténész, publicista, magyar–történelem szakos tanár.

Bővebben »

Művészettel a gyermekek fejlesztéséért

A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában tartotta a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszervezők a szlovákiai magyar iskolák és óvodák IX. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatának eredményhirdetését október 27-én Pozsonyban.

Bővebben »
X