2017. november 22.,szerda
Címlap | Címke archívum: szmpsz

Címke archívum: szmpsz

Setényi János: Rozsnyó egy nyerő játszma, de tudunk-e stratégiai hátteret teremteni hozzá?

A pedagógusok egyik legrangosabb találkozójának második napját Rozsnyón a szombati műhelymunkák összefoglalóival indították. Hét szekcióban folyt a munka. A beszámolók közös nevezőre jutva megállapították, hogy hasznosak és tartalmasak ezek a szakmai műhelyek. Az idei találkozó egyik legfontosabb kerekasztal-beszélgetése „Az önfejlesztő iskolákat támogató oktatás- és szakmapolitika kulcspontjai – a nemzetiségi iskolák …

Bővebben »

Hétfőn kezdődnek a XXII. Komáromi Pedagógiai Napok

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Komáromi Területi Választmánya a Komáromi Regionális Pedagógiai Központ és több oktatási intézmény közreműködésével február 13–17. között rendezi meg a nyugat-szlovákiai régió legrangosabb pedagógus-továbbképzését, a XXII. Komáromi Pedagógiai Napokat.

Bővebben »

Elhunyt Pukkai László

Életének 76. évében elhunyt Pukkai László „Pro Urbe – Alsószeliért” díjjal kitüntetett helytörténész, publicista, magyar–történelem szakos tanár.

Bővebben »

Művészettel a gyermekek fejlesztéséért

A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában tartotta a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszervezők a szlovákiai magyar iskolák és óvodák IX. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatának eredményhirdetését október 27-én Pozsonyban.

Bővebben »

Jókai Tibor: az előzőnél kissé optimistábban kezdhetjük az új tanévet

A kéthónapos nyári szünidő után szeptember 5-én a felvidéki magyar tanítási nyelvű alap- és középiskolákban is elkezdődött a tanév. Idén 3402 gyermeket írattak be magyar iskolába, ez a szám azonban még az elkövetkező napokban némileg módosulhat. Jókai Tiborral, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége országos elnökével oktatási intézményeink helyzetéről, gondjairól és …

Bővebben »
X