2019. augusztus 24.,szombat
Címlap | Egyéb | Beindult a Dolgozz az iskolakonyhán! foglalkoztatási program
TASR-felvétel

Beindult a Dolgozz az iskolakonyhán! foglalkoztatási program

Támogatást kérhetnek az iskolák az újonnan felvett konyhai alkalmazottak bérére, a munkaügyi központ augusztus elején beindította a Dolgozz az iskolakonyhán! foglalkoztatási programját. Összesen 8,5 millió eurót különítettek el 1034 regisztrált munkanélküli alkalmazására szerte az országban.

„Szeptember elsejével jönnek létre a munkahelyek, az iskolák most kötik a szerződéseket, egyelőre nincsenek adatok arról, hogy hány embert vettek már fel” – tette közzé a központi munkaügyi hivatal. A cél, hogy az iskolák megbirkózzanak a szeptemberben beinduló ingyenes étkeztetéssel, mivel feltehetően sokkal több gyerek fog ebédre járni, ezért több alkalmazottra lesz szükség. „Az anyagi támogatásunk a válasz az iskolaigazgatók félelmeire, hogy összeomlik az étkeztetés, mivel nincs elég szakácsnő és kisegítő erő az iskolakonyhákon” – tette hozzá a hivatal. A konyhai kisegítő alkalmazott foglalkoztatásáért akkor jár hozzájárulás, ha legalább hat hónapra alkalmazzák (maximum tíz hónapra, a tanév idejére kaphat szerződést). A munkahivatal a minimálbérből számított teljes bérköltség 95 százalékát téríti meg az iskolának, ez az összeg jelenleg havi 703,04 euró.

Emellett személyenként 53,21 euró támogatás kérhető a hivataltól munkaruha és -cipő vásárlására és konyhai eszközök beszerzésére, továbbá a baleset-biztosítás megkötésére. Emellett a munkahivatal 50 eurós támogatást ad az új alkalmazott betanítására, és 10 eurót az egészségügyi igazolványának kiváltására. (km)

Ezt olvasta már?

Vekerdy Tamás: Hagyjuk gyerekként élni a gyereket

A világszerte ismert és elismert magyar pszichológus mindent tud a gyerekekről. Vagy legalábbis azt, ami …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.