2019. augusztus 24.,szombat
Címlap | Egyéb | Digitális kultúra: új tantárgyat vezethetnek be Magyarországon

Digitális kultúra: új tantárgyat vezethetnek be Magyarországon

Digitális kultúra néven várhatóan új tantárgy kerül be angolszász mintára a magyar köznevelésbe.
A nemzeti alaptanterv előkészítésében részt vevő Major Gábor, a Makerspace.hu ügyvezetője elmondja, a szakképzésben is hangsúlyos szerephez fog jutni a digitális alkotás. Uniós pénzekből 60 alkotóműhelyben gyakorolhatják majd a diákok például a lézervágást, robotikát, 3D-s tervezést és nyomtatást, elektronikai programozást vagy a digitális varrást.

A Makerspace.hu tananyagait mérnökökkel együttműködve a pedagógusok fejlesztik, és a cég saját szakkörein tesztelik őket. A tizenöt különböző tematikájú (például Jövő városa, Szuperhősök, Mesterséges intelligencia) pedagógiai csomagból három készült el angol és magyar nyelven, tartalmazza a tanári kézikönyveket, munkafüzeteket, digitális segédanyagokat és az alkotómunkához szükséges alapanyagokat.
Major Gábor a Magyar Nemzetnek azt mondta, az első megrendelőik magán- és egyházi fenntartású iskolák, de bízik benne, hogy rövidesen az állami köznevelési és szakképzési intézményekben is tudnak mintaprogramokat indítani, bár tény, hogy egyelőre inkább szakkörökről, táborokról, tanórákon kívüli foglalkozásokról van szó. Ez hamarosan változhat, mert a 2020-ban bevezetendő új nemzeti alaptantervben megjelenhet a digitális kultúra tantárgy.
MTI

Ezt olvasta már?

Vekerdy Tamás: Hagyjuk gyerekként élni a gyereket

A világszerte ismert és elismert magyar pszichológus mindent tud a gyerekekről. Vagy legalábbis azt, ami …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.