2019. augusztus 24.,szombat
Címlap | Egyéb | Legfeljebb 6780 euró lehet az éves egyetemi tandíj

Legfeljebb 6780 euró lehet az éves egyetemi tandíj

Maximum 6780 euró lehet a levelező képzésen résztvevők éves egyetemi tandíja – áll az oktatási minisztérium tervezetében, amely meghatározza a 2020/2021-es tanévre szóló tandíjak maximális összegét. A minisztérium tárcaközi egyeztetésre bocsátotta a dokumentumot.

Az állatorvosi karon, alapszakon, levelező képzésen a lehető legmagasabb tandíjat, 2400 eurót javasolt a tárca. A legalacsonyabb éves tandíjat, 1230 eurót például a pszichológia, a művészeti és kulturális, a teológiai vagy a szociális munka szakon tanulók fizetik.

Aki mesterképzésen szeretne részt venni, annak 3600 euró maximális tandíjjal kell számolnia az állatorvosi karon. A legalacsonyabb tandíj 1840 euró lesz.Az állatorvosi alap- és mesterképzést is magában foglaló képzésen az éves tandíj maximális összege 3000 euró.Az intézkedéstervezet alapján a tanulmányok harmadik szakaszában a tandíjak maximális összege 6780 euró lehet az általános orvosi és a fogorvosi karon. A legkevesebb tandíjat, 3900 eurót a jogi karon, valamint a politológia, a pszichológia, a sporttudomány és a szociális munka szakon kell fizetniük a hallgatóknak.Az intézkedés szeptember 1-jén lép érvénybe. (km)

Ezt olvasta már?

Vekerdy Tamás: Hagyjuk gyerekként élni a gyereket

A világszerte ismert és elismert magyar pszichológus mindent tud a gyerekekről. Vagy legalábbis azt, ami …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.