2019. augusztus 24.,szombat
Címlap | Hírek | Szerdáig lehet szakosító továbbképzésre jelentkezni

Szerdáig lehet szakosító továbbképzésre jelentkezni

Holnapig, július 31. jelentkezhetnek szakosító képzésre azok a középiskolát végzett fiatalok, akiket nem vettek fel egyetemre vagy főiskolára. A jelentkezési lapot a kiválasztott iskola igazgatójának kell elküldeni.
A középiskolák olyan szakirányokat kínálnak, mint például divattervezés, szerszámgépkezelés és -programozás, műanyag-feldolgozás, információs technika és könyvelés.
A képzéseket azoknak szánják, akik már elvégezték a középiskolát és megszerezték az érettségi bizonyítványt.
„Nappali, távutas és kombinált képzések is indulnak, lesz egyéves tanfolyam és három évig tartó képzés is, a szakirány típusától és formájától függően” – közölte az oktatási tárca. Érettségi utáni záróvizsgával, szakvizsgával zárulnak a szakosító képzések, melyek egyik típusának elvégzése után az abszolvens DiS (diplomás specialista) titulust kap.
A felvételi vizsgát augusztus utolsó két hetében (augusztus 12-25.) tartják, a konkrét időpontot az iskola igazgatója határozza meg.
Az oktatásügyi minisztérium adatai szerint ebben a tanévben 6400-an jártak szakosító képzése, közülük több mint 3300-an az első évfolyamba.
kl

Ezt olvasta már?

Sportpálya a kastélyparkban: sportolhatnak a perbenyiki szakközépiskola diákjai

Multifunkciós sportpálya épült a perbenyiki szakközépiskolában, eddig a kastélyparkban sportoltak a diákok, télen pedig az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.