2019. augusztus 24.,szombat
Címlap | Egyéb | A kassai Talentum csapata a Szilícium-völgyben versenyez a világ legjobbjaival
Hanesz Angelika és a háromfős csapat a Szilícium-völgyben

A kassai Talentum csapata a Szilícium-völgyben versenyez a világ legjobbjaival

A Talentum Cassoviensis Alapítvány programozó csapata az idei First Lego League robotikaversenyen elért sikereinek köszönhetően meghívást kapott a Global Innovation Award világdöntőre, amely ma ér véget a kaliforniai Szilícium-völgyben.

A kassai diákok az űrkutatás területén egy „CUL“ becenévre hallgató környezetbarát készüléket fejlesztettek ki. A „tisztítógép” az űrhajósok ruháit képes fertőtleníteni ultraibolya-sugarakkal. A találmányról több szakemberrel, biológussal, tudományos kutatóval egyeztettek, valamint Farkas Bertalan űrhajóssal is, aki elmondta, amikor ő járt az űrben, a szennyest még kapszulákba csomagolva egyszerűen kidobták, és valószínűleg azóta is ott kering a világűrben.
San Jose-ban a világ legjobbjaival versenyez a csapat és szakmai zsűri bírálja el a készülék hasznosságát. „A verseny előtti héten több amerikai szakember foglakozott velünk, akiket a szervezők a mentorálásunkra kértek fel. Szembesültünk azzal a piacorientált szemlélettel, ami, valljuk be, számunkra egy kicsit ismeretlen, hiszen eddig főleg a technikai részletek kidolgozására összpontosítottunk. Nagy iskola számunkra ez a verseny” – mondta Hanesz Angelika, a Talentum csapatának mentora.

Forrás: ujszo.com

Ezt olvasta már?

A Szép magyar beszéd verseny idei győztesei és díjazottjai

56 versenyző érkezett az ország minden tájáról Kassára a hétvégén, hogy összemérje tudását. A diákok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.