2019. augusztus 21.,szerda
Címlap | Hírek | Hétfőn kezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák

Hétfőn kezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák

Május 20-án kezdődnek és június 7-ig tartanak a szóbeli érettségi vizsgák. 43 ezer diák ad számot a tudásáról több mint 700 középiskolában.
A diákok többsége négy tantárgyból érettségizik. A gimnáziumokban egy idegen nyelvből és szlovák nyelvből, valamint két választott tantárgyból kell érettségi vizsgát tenni.
A magyar középiskolákban magyar nyelvből és irodalomból, szlovák nyelvből és irodalomból, egy idegen nyelvből és egy további választott tantárgyból kell érettségizni.
A szakközépiskolákban szlovák nyelvből és irodalomból, idegen nyelvből, valamint a szaktantárgyból elméleti és gyakorlati érettségi vizsgát is kell tenni, emellett a magyar tanítási nyelvű szakközépiskolákban magyar nyelvből is érettségiznek a diákok.
Szóbeli érettségi vizsgát az írásbeli vizsga eredményétől függetlenül tesznek, és az összesített értékelésnél külön-külön veszik figyelembe a két vizsgán elért eredményeket.
Akinek nem sikerül az érettségi vizsga, szeptemberben vagy jövő februárban mehet pótvizsgázni, a pontos dátumot az iskola igazgatója határozza meg. Tavaly szeptemberben 2230 diáknak kellett szóbeli érettségi pótvizsgára mennie. (tasr)

Ezt olvasta már?

Új igazgató három dunaszerdahelyi középiskola élén

Július 1-jével új igazgató került három dunaszerdahelyi középiskola élére, Nagyszombat megye tavasszal több iskolában pályázatot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.