2019. augusztus 24.,szombat
Címlap | Hírek | Esemény | Az iskolák vezetőit várják a pedagógusszövetség találkozójára
Fotó: SZMPSZ

Az iskolák vezetőit várják a pedagógusszövetség találkozójára

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2019. május 16-17-én Patfürdőn rendezi meg az Intézményvezetők 13. Szakmai Találkozóját.
A kétnapos találkozóra a szakmailag fejlődni vágyó iskolaigazgatókat, igazgatóhelyetteseket és vezető nevelőket várják. A kistérségi együttműködés elősegítése mellett aktuális oktatáspolitikai témák megvitatására, információszerzésre, önfejlesztésre és feltöltődésre is lehetőségük lesz a résztvevőknek.
A kétnapos rendezvény első előadójával, Fodor Attila közoktatási szakértővel (Comenius Pedagógiai Intézet, Komárom) elsősorban a pedagógusokról és szakszolgálati dolgozókról szóló törvény változásait boncolgathatják a jelenlévők, szó esik az új szakmai továbbképzési rendszer előnyeiről, buktatóiról és esetleges hatályba lépésének következményeiről is.

Balogh Edit tanfelügyelő (Állami Tanfelügyelet, Nyitra) az iskolai önértékelésről és az ellenőrző szerv értékeléseiről számol be.

Adatvédelem az iskolákban – 1 éve csengettek be a GDPR–nak címmel tart előadást Tóth Tibor, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának ügyvivője és Nagy Dávid jogász.

A találkozó második napján a vezetői munkára fókuszálnak a résztvevők, Birizló-Szabó Irén magyarországi pszichológus segítségével, az általa vezetett tréning címe Az erősségközpontúság a pedagógiai gyakorlatban és a vezetői munkában.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.