2019. augusztus 24.,szombat
Címlap | Hírek | Konferencia magyartanároknak
Részvételi díj nincs, a szervezők várnak minden érdeklődőt

Konferencia magyartanároknak

Május 18-án, szombaton tartja éves közgyűlését a Magyartanárok Egyesülete (ME) Budapesten, a Kossuth Klubban (Múzeum u. 7.). A közgyűlés előtt, 10 órától az egyesület konferenciát rendez az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetében készülő irodalomtörténeti kézikönyvről. A kézikönyv munkaoldalán 2014 szeptembere óta érhetők el információk a háromkötetesre tervezett akadémiai irodalomtörténetről: a honlapon Kecskeméti Gábor szerkesztői koncepciója mellett a 20. századi magyar irodalom néhány, az esztétizáló modernségről, Szabó Lőrincről és a Te meg a világ című kötetről szóló fejezete olvasható. Az ME konferenciáján Kappanyos András ismerteti a kézikönyv koncepcióját a 20. századi magyar irodalom történetéről, majd Szénási Zoltán tart előadást a nemzeti konzervatív irodalomszemléletről szóló fejezet nyomán. A rendezvényre minden érdeklődőt várnak a szervezők, a részvétel díjtalan és nincs előzetes regisztrációhoz kötve.

Az egyesület 12 órakor kezdődő közgyűlésére várják a tagokat és minden érdeklődőt. A Magyartanárok Egyesületéhez a rendezvényen is lehet csatlakozni, az éves tagdíj befizetéséről és a tagfelvételről az egyesület honlapján találhatók információk. (z)

Ezt olvasta már?

Rövidfilmes segédanyag tanároknak

A Faludi Ferenc Akadémia Rövidfilmes segédanyag tanároknak címmel tett közzé válogatást a nemzetközi filmszemléire beérkezett …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.