2019. augusztus 24.,szombat
Címlap | Hírek | Esemény | Harmadik helyezést értek el a nagymegyeri lányok a fodrászok, kozmetikusok és stylistok országos versenyén
Szabó Viktória és csapata modelljükkel (Fotó: MKSZSZ)

Harmadik helyezést értek el a nagymegyeri lányok a fodrászok, kozmetikusok és stylistok országos versenyén

Szabó Viktória és csapata modelljükkel (Fotó: MKSZSZ)

A nagymegyeri Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola fodrász, kozmetikus, stylist tanulói és mestereik kiváló eredményt értek el a Vlasy a Vizáž Cup 2019 versenyen.
Idén neveztek először az iskola tanulói a trencséni versenyre, az alapfeladat egy férfi vagy egy nő teljes átalakítása volt.
Szabó Viktória fodrásztanuló egy iskolatársát, Décsi Olíviát alakította át kozmetikus és stylist „kollégáival”, tetőtől talpig. Olívia átalakulásáról fotósorozat készült, ezeket a fotókat kellett a trencséni bizottságnak elküldeni, amely eldöntötte, hogy kik kerülhetnek be az élő show-ba.
A munkákat neves szakemberek bírálták el, például Iveta Weiselová fodrász, Jena Šimková fényképész vagy Iveta Schäfferová, a Hair&Beauty folyóirat főszerkesztője. A zsűri országos szinten hat diákot és hat professzionális fodrászt választott ki, aki szerepelhet az élő show-ban. Nagy eredmény, hogy köztük volt a nagymegyeri iskola tanulója, Szabó Viktória is.

A nagy nap március 28-án, pedagógusnapon jött el. Többhetes felkészülés után új modellel indultak útnak a diákok és mestereik a trencséni Beauty Forum Slovakia rendezvényre. A versenyzőknek négy óra alatt kellett megalkotniuk új modelljük frizuráját és sminkjét. Szabó Viktória modellje Nagy Beáta volt, a sminkes Molnár Ilona, a stylist pedig Molnár Bernadett. A lányok ezúttal sokkal nagyobb átváltoztatást terveztek, mint az első fordulóban, hisz itt már csak így lehetett jó eredményt elérni.

Vajon jól sikerül a festés? Biztos jó lesz a ruha? Nem csúszik el a smink? Beleférnek az időbe? Tapintható volt a feszültség, de a lányok ismét nagyot alkottak. Bea száz százalékban átváltozott. Az addig visszahúzódó lány vagány frizurát és sminket kapott, és ettől valósággal szárnyakat kapott.
Az eredményhirdetés előtt a tetőzött az izgalom. Szabó Viktória és csapata harmadik helyezést ért el.
Mérhetetlenül büszkék vagyunk a lányokra és a felkészítő csapatra. Pedagógusnapra nem is adhattak volna szebb ajándékot tanáraiknak, mestereiknek, a vezetőségnek.
Huszár Ambrus Rita tanár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.