2019. április 24.,szerda
Címlap | Hírek | Selyés diáklány nyerte az országos németolimpiát
Kovarčík Beáta
Kovarčík Bea 1. helyezettként egy hónapos berlini ösztöndíjat is nyert (Fotó: SJG)

Selyés diáklány nyerte az országos németolimpiát

Kovarčík Beáta az országos németolimpián a lehetséges 100 pontból 98-at szerzett, ezzel az egész verseny legsikeresebb résztvevője lett.

Március 18-án zajlott a németolimpia országos fordulója Pozsonyban, az egyes kerületeket hét kategóriában egy-egy diák képviselte. Az 1B kategóriában Kovarčík Beáta (IV. N), a komáromi Selye János Gimnázium tanulója képviselte a Nyitrai kerületet, miután februárban megnyerte a kerületi fordulót. Az írásbeli és szóbeli részből álló versenyen 55 tanulóból a legsikeresebb megoldó lett. Az országos első helyet jelentő aranyérmet Németország pozsonyi nagykövetétől vette. A díjkiosztón tiszteletét tette az osztrák nagykövet asszony, az iskolaügyi minisztérium képviselője, a Goethe Intézet vezetője és a DSD program szlovákiai koordinátora. Ő adta át Kovarčík Beának külön elismerésként az egy hónapos berlini ösztöndíjat.

Bea németnyelv-tudását kiskorában, tévéműsorok és gyermekmesék révén alapozta meg. Az osztályában folyó heti két németórába azonban a nagy szintkülönbség ellenére is mindig aktívan bekapcsolódik. Ő természetesen jóval nehezebb feladatokat kap, mint a társai. Szókincsfejlesztő és nyelvtani feladatok, szövegértési és hallásgyakorlatok várják őt az órákon, de örömmel vesz részt a közös projektmunkákban, kreatív feladatokban is. Nem sajnálja a szabadidőt a gyakori délutáni és hétvégi felkészülésekre.

Az országos német olimpia nagy kihívás volt, s az elért eredményre nagyon büszkék vagyunk

Szénássy Edit felkészítő tanár

Ezt olvasta már?

Szépülnek a komáromi Ipari épületei, de kevesebb diákot vehet fel

Két komoly beruházás valósul meg az elkövetkező hónapokban a Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskolában, amelyek összértéke …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.