2019. augusztus 21.,szerda
Címlap | Hírek | Menő iskolanyitogató program Felsőszeliben

Menő iskolanyitogató program Felsőszeliben

Sokrétű iskolanyitogató programmal várja az elkövetkezendő időben a szülőket és az iskolaérett gyerekeket Mátyusföld egyik legnagyobb és legjobb eredményekkel rendelkező oktatási intézménye, a felsőszeli Széchenyi István Alapiskola és Óvoda.

A hagyományokhoz híven a felsőszeli magyar általános iskola színes programokkal várja a szülőket és az iskolaérett gyerekeket az idei iskolába való beiratkozáshoz közeledvén. László Ildikó, az intézmény vezetője szerint az iskolaválasztás fontos kérdés és meghatározó lépés egy család életében, döntő erővel bírhat a gyermek jövőjét illetően.

Az igazgatónő elmondta portálunknak, szülői és pedagógiai tapasztalatból tudják, milyen nehezen engedik el a szülők gyermekeik kezét, éppen ezért bíznak abban, hogy az iskolanyitogató programmal megnyugtató betekintést adhatnak az intézményben folyó tevékenységekbe, és sikerül megláttatni az iskola arculatát, azokat a nevelési-fejlesztési lehetőségeket, melyek a magyar tanítási nyelvű iskola erősségei.

László Ildikó elmondta, a programjuk a tehetséggondozásra és a segítségnyújtásra fókuszál. Szorosan együttműködnek pszichológusokkal, az iskolában pedig már speciális esetekkel foglalkozó pedagógus is tevékenykedik. Az igazgatónő hozzátette, nincs tudomása arról, hogy idén a helyi magyar óvodából szlovák iskolába készülnének beíratni gyermeket, de valószínűleg a szlovák óvodából sem érkezik tanuló a magyar iskolába. A felsőszeli magyar óvodában 12 iskolaköteles gyermek van, még nem tudják, mennyien halasztanak majd.

Az iskolahívogató program első pontjára március 20-án kerül sor, Felfedezések napja címmel, amelyen a gyerekek játékos kísérleteket próbálhatnak ki, valamint megismerkednek majd a csillagászat és különböző érdekes utazások rejtelmeivel. Március 27-én az óvodások és a kisiskolások közös tornaórájára kerül majd sor.

Április 3-án a szülők iskolájáé lesz a főszerep, amikor a szülők a pszichológussal találkoznak és az iskolaérettségről beszélhetnek majd, közben a kisiskolások bevezetik az óvodásokat az iskolai élet apró-cseprő rejtelmeibe és örömeibe. Az iskolába való ünnepélyes beíratásra április 10-én kerül sor a kisiskolások irodalmi színpadának és tánccsoportjának közreműködésével.

Forrás: ma7.sk

Ezt olvasta már?

Aggódsz az iskolakezdés miatt?

Az egész előző tanév egy merő stressz volt számodra, és máris itt van a következő? …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.