2019. augusztus 24.,szombat
Címlap | Hírek | Felhívás | Meghirdette a 2019/2020-as tanévre szóló pályázati felhívását a Rákóczi Szövetség
Iskolakezdési ajándékcsomag a leendő kiselsősöknek (Fotó: Rákóczi Szövetség)

Meghirdette a 2019/2020-as tanévre szóló pályázati felhívását a Rákóczi Szövetség

Közzétette a következő tanévre szóló, a külhoni magyar tanítási nyelvű alapiskolák első évfolyamába beiratkozó gyerekek és családjukat megszólító pályázati felhívását Rákóczi Szövetség.

2004 novemberében hirdették meg először a magyar iskolaválasztási programot a Felvidéken, azzal a céllal, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar iskolaválasztás fontosságára. A Program 2010 óta fokozatosan bővül: ma már Szlovákia magyarlakta vidékei mellett érinti Kárpátalja, Vajdaság és Horvátország magyarlakta területeit, a partiumi és az erdélyi Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Fehér, Máramaros, Temes megyét, valamint Dés, Szászrégen, Torda városát és környékét. A kezdeményezés a Magyarország Alaptörvényében rögzített követelményhez kapcsolódik, mely szerint az anyaország felelős a határon túli magyarok sorsáért, és támogatja megmaradásukat a szülőföldjükön.

A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja keretében 10 000 forint egyszeri ösztöndíjat adományoz azoknak a határon túli családoknak, amelyek gyermekeiket a magyar iskola első, Romániában nulladik (előkészítő) osztályába íratják. A Szövetség a támogatás lehetőségét felhívás keretében teszi közzé minden évben az iskolai beiratkozásokat megelőzően, határon túli partnerszervezetei, illetve a határon túli magyar óvodák és iskolák közreműködésével. Az ösztöndíjra igényt tartó családok egy erre a célra készített igénylőlap kitöltésével és pályázatuk online beküldésével, az iskolai beiratkozás alkalmával igényelhetik a támogatást.

Az igénylőlap letöltése DOCX vagy PDF formátumban.

Forrás: www.rakocziszovetseg.org

Ezt olvasta már?

Elkezdődött a Rákóczi Szövetség középiskolás tábora

A sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban augusztus 5. és 10. között 400 Kárpát-medencei diák táborozik olyan középiskolákról, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.