2018. december 12.,szerda
Címlap | Téma | Pályázat | Utazd be ingyen Európát! • PÁLYÁZAT

Utazd be ingyen Európát! • PÁLYÁZAT

Jövőre 12 ezer európai fiatal kaphat ingyenes InterRail vasúti bérletet a DiscoverEU nevű új uniós kezdeményezés második fordulójának keretében – jelentette be tegnap az Európai Bizottság.

Az Európát felfedezni kívánó 18 éves fiatalok december 11-éig nyújthatják be a pályázatukat. Bárki indulhat, aki 2000-ben született és az Európai Unió valamelyik tagországának állampolgára. A jelentkezőket a brüsszeli testület rangsorolja, a nyerteseknek pedig 2019. április 15. és október 31. között nyílik lehetőségük a legfeljebb 30 napos utazásra.

A fiatalok egyedül vagy többedmagukkal is utazhatnak, alaphelyzetben vasúton, különleges esetekben azonban alternatív közlekedési eszközöket is igénybe vehetnek, mint a busz vagy a komp, kivételes esetekben pedig a repülés is lehetséges.

Idén 15 ezren élhettek a lehetőséggel, erre 12 millió eurós keret állt rendelkezésére. Az Európai Bizottság javaslata alapján a 2021 és 2027 közötti uniós költségvetés ciklusban 700 millió eurót különítenének el a programra.

https://europa.eu/youth/discovereu/apply_sk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.