2019. augusztus 21.,szerda
Címlap | Hírek | „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Wacha Imre emlékére” Királyhelmecen

„Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Wacha Imre emlékére” Királyhelmecen

A Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége ötödik alkalommal hirdette meg versenyét „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, Wacha Imre emlékére” címmel. A két szervezet az elnevezéssel az elmúlt évben elhunyt nyelvészre, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnökségi tagjára, Wacha Imrére emlékezik, aki számára fontos volt anyanyelvünk.
A verseny célja, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint a Felvidéken tanuló alap- és középiskolás korosztály körében népszerűsítse a magyar nyelvet. A versenyen a magyar nyelvtan ismerete mellett szerepet kap a nyelvi kreativitás és leleményesség, a verbális és nonverbális kommunikációs készség, az illemtan, valamint az általános műveltségre vonatkozó kérdésekkel is találkozhatnak a résztvevők.

A királyhelmeci középdöntőre november 26-án került sor a Helmeczi Mihály Alapiskolában. Iskolánkat két csapat képviselte. Egyik csapatban: Dócs Ágnes, Kosztura Lili, Szabó Lilla és Tóth Eszter versenyzett, akik 2. helyen; Tokár Dorka Fruzsina, Dócs Anna, Gecse Kinga és Gecse Fanni csapata pedig 3. helyen végeztek.Felkészítő tanáraik Krupi Hajnalka és Kosztura Erzsébet voltak.

Forrás Helmeczi Mihály Alapiskola

Ezt olvasta már?

Egyre több a magyar elsős Királyhelmecen

Már biztos, hogy két első osztályt nyithatnak a következő tanévben a királyhelmeci magyar iskolában. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.