2019. augusztus 21.,szerda
Címlap | Hírek | Magyar mesekönyv-alkalmazás kicsiknek

Magyar mesekönyv-alkalmazás kicsiknek

Az NN Biztosító tavaszi felmérése szerint a 3 éven aluli magyarországi gyermekek 42 százaléka rendszeresen használ okoseszközt, míg ez a szám a kisiskolások körében már 89 százalékra ugrik. Ezért is gondolták úgy az idén 15 éves K&H gyógyvarázs projekt alakítói, hogy – a kórházban fekvő betegek gyerekeknek történő, élőszóban mesélős programjukon túl – online is elérhetővé tesznek sok elbeszélést.

© hvg.hu

A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program YouTube csatornáján több mint 650 mesevideóból van lehetőség választani. Természetesen nem csak betegen: a történetek minden kisgyereket leköthetnek.

A mesevideók között van 3 perces és 17 perces is, így a szülők akár ezen szempont szerint is kiválaszthatják, melyik mese fér még bele elalvás előtt.

A digitális mesék világában egyébként kifejezetten jó lehetőségek állnak a szülők rendelkezésére magyar nyelven. A Szegedi Tudományegyetem kutatása szerint például ezt a magyar mesekönyv-alkalmazást minden kisgyereknek érdemes megmutatni.

Ezt olvasta már?

Függő szülők gyermekei: Kimondani a kimondhatatlant

Ha egy tipikus függő családot próbálunk elképzelni, először is gondolhatunk egy alkoholbeteg édesapára, akinek jelenlétét …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.