2018. április 21.,szombat
Címlap | Hírek | Helyesírási verseny középiskolások részére

Helyesírási verseny középiskolások részére

A Nyitrai Konstantin Filozófus egyetem magyar karán tartották az Implom József Helyesírási Verseny felvidéki fordulóját. A magyar középiskolások számára ez az egyetlen megmérettetés, ahol anyanyelvük ismeretét ilyen formában is lemérhetik.

Forrás: www.hirek.sk

Ezt olvasta már?

Döntött az ukrán parlament: a középiskolai és a felsőoktatás nyelve ezentúl az ukrán

A Legfelsőbb Tanács második olvasatban elfogadta az új oktatási törvényt – adta hírül az osvita.ua hírportál szeptember …

Ondek: megpróbálunk 10 százalékot kiharcolni a tanároknak

Pavel Ondek, a Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a Pravda napilap online kiadásának adott interjújában kijelentette, kész 10 százalékot kiharcolni a tanároknak.

Új tanév – változások az oktatás terén

Sok változás lesz az új tanévben. Heti egy tanítási órával megerősítik a történelemoktatást az alapiskolák felső tagozatán – tájékoztatott az oktatási tárca sajtóosztálya.

Másként tanulhatnák a szlovák nyelvet a más anyanyelvű gyerekek

A nem szlovák anyanyelvű gyerekek Zuzana Zimenová független parlamenti képviselő törvénymódosító indítványának elfogadása után egy speciális szlováknyelv-oktatási programnak köszönhetően másként tanulhatnák a szlovák nyelvet az iskolákban, mint eddig.

Lehangoló beiratkozási eredmények az Érsekújvári járásban

Az érsekújvári járásbeli Fűrön idén csak egy ikerpárt írattak be a helyi magyar kisiskolába, az előrejelzések alapján pedig jövőre egy elsősük sem lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X