2018. június 24.,vasárnap
Címlap | Egyéb | Nincs karácsony nélkülünk!

Nincs karácsony nélkülünk!

„Sziasztok! Engedjétek meg, hogy az eperjesi alapiskola nevében kellemes ünnepeket és békés, boldog új évet kívánjak egy személyes kis ajándékkal, egy kisfilmmel, melynek főszereplői kicsi sulink tanárai és diákjai. Jó szórakozást hozzá!”

Köszönjük a kisfilmet Bugár Annának és az eperjesi iskola csapatának!

Ezt olvasta már?

Döntött az ukrán parlament: a középiskolai és a felsőoktatás nyelve ezentúl az ukrán

A Legfelsőbb Tanács második olvasatban elfogadta az új oktatási törvényt – adta hírül az osvita.ua hírportál szeptember …

Ondek: megpróbálunk 10 százalékot kiharcolni a tanároknak

Pavel Ondek, a Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a Pravda napilap online kiadásának adott interjújában kijelentette, kész 10 százalékot kiharcolni a tanároknak.

Új tanév – változások az oktatás terén

Sok változás lesz az új tanévben. Heti egy tanítási órával megerősítik a történelemoktatást az alapiskolák felső tagozatán – tájékoztatott az oktatási tárca sajtóosztálya.

Másként tanulhatnák a szlovák nyelvet a más anyanyelvű gyerekek

A nem szlovák anyanyelvű gyerekek Zuzana Zimenová független parlamenti képviselő törvénymódosító indítványának elfogadása után egy speciális szlováknyelv-oktatási programnak köszönhetően másként tanulhatnák a szlovák nyelvet az iskolákban, mint eddig.

„A szórólapot felszúrhatják, ahova akarják” – forrtak az indulatok a nagyszarvai testületi ülésen

Nem nyitnak szlovák tanítási nyelvű osztályokat a nagyszarvai alapiskolában. Az önkormányzati képviselők kedden elutasították a javaslatot, legközelebb az őszi önkormányzati választások után foglalkoznak ismét a témával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X