2018. augusztus 16.,csütörtök
Címlap | Kitekintő | Nagyvilág | Porosenko aláírta az új oktatási törvényt

Porosenko aláírta az új oktatási törvényt

Petro Porosenko ukrán elnök szeptember 25-én aláírta a Legfelsőbb Tanács által korábban elfogadott oktatási törvényt, mely megfosztja az anyanyelven történő tanulás lehetőségétől az országban élő kisebbségeket.

A törvényt az európai normák és a kisebbségi jogok betartásával kívánják gyakorlatba ültetni – idézi az elnököt az unian.ua hírportál. Hangsúlyozta, hogy tekintettel lesznek az ország területén élő nemzeti kisebbségek alapvető jogaira.

Továbbra sem egyértelmű, hogy hogyan képzeli el az elnök az ukrajnai nemzeti kisebbségi iskolákban zajló oktatást. Annyi bizonyos, hogy az alkotmányellenes törvény aláírásával az általa emlegetett kisebbségi jogok teljes sárba tiprásáról szóló ítéletet látta el kézjegyével.

Forrás: www.karpatalja.ma

Ezt olvasta már?

Döntött az ukrán parlament: a középiskolai és a felsőoktatás nyelve ezentúl az ukrán

A Legfelsőbb Tanács második olvasatban elfogadta az új oktatási törvényt – adta hírül az osvita.ua hírportál szeptember …

Ondek: megpróbálunk 10 százalékot kiharcolni a tanároknak

Pavel Ondek, a Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a Pravda napilap online kiadásának adott interjújában kijelentette, kész 10 százalékot kiharcolni a tanároknak.

Új tanév – változások az oktatás terén

Sok változás lesz az új tanévben. Heti egy tanítási órával megerősítik a történelemoktatást az alapiskolák felső tagozatán – tájékoztatott az oktatási tárca sajtóosztálya.

Másként tanulhatnák a szlovák nyelvet a más anyanyelvű gyerekek

A nem szlovák anyanyelvű gyerekek Zuzana Zimenová független parlamenti képviselő törvénymódosító indítványának elfogadása után egy speciális szlováknyelv-oktatási programnak köszönhetően másként tanulhatnák a szlovák nyelvet az iskolákban, mint eddig.

Iskola? Soha!

Imre Anna Léna 11. osztályos diák, magántanuló, jelenleg jogra készül. Többször vállalt már gyerekekkel kapcsolatos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X