2018. június 24.,vasárnap
Címlap | Hírek | Megkérdeztük a Felvidék Szépe 2017 döntős lányait…

Megkérdeztük a Felvidék Szépe 2017 döntős lányait…

… a magyar iskola szerepéről. Milyenek a friss tapasztalataik, és hogyan látják az anyanyelvi oktatás szerepét a gyerekek fejlődésében?

FELVIDÉK SZÉPE

A Felvidék Szépe Szlovákia legnívósabb és legnézettebb magyar nyelvű szépségversenye. Négy éve honosodott meg a verseny a Felvidéken, 2017-ben pedig ismét megrendezik Dél-Szlovákia egyik legrangosabb szórakoztató eseményét. A verseny győztese és udvarhölgyei az értékes tárgyi nyeremények mellett világversenyen képviselhetik országunkat, illetve anyaországi versenyeken vehetnek részt.
Az elmúlt évek kiemelkedő sikerei és tapasztalatai után idén még több lányt tudtak megszólítani. Az ifjú hölgyek szép számban jelentkeztek, hogy megméressék magukat a Felvidék legszebb lányának járó koronáért. A verseny nemcsak a külsőre, hanem a műveltségre és a nőiességre is kiemelten odafigyel. Szervezői büszkék az eddigi sikereikre és a magas színvonalra, melyet ezúttal is garantálnak. Nagyon fontosnak tartják a kulturális pezsgést – ezzel a rendezvénnyel azokat érik el, akik a szépségipar, divat, művészet iránt érdeklődnek. További célkitűzéseik közé tartozik a rászorulók megsegítése. Több szervezet mellé sikerült már odaállniuk – ezt a tevékenységet is szeretnék folytatni.

A Felvidék Szépe 2017 győztese egyúttal a magyar kisiskolások nagykövete is lesz majd; már most örvendezünk a sok-sok közös program tervezetén.

Ezt olvasta már?

A beiratkozások mérlege: egy magyar iskola megszűnhet, egy újraindulhat

A tavalyi számokhoz képest enyhén csökkent ugyan a magyar iskolába beíratott elsősök száma, összességében azonban stabilnak tűnik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X