2017. március 28.,kedd
Címlap | Hírek | MAGYAR ISKOLA: Út a sikerhez.

MAGYAR ISKOLA: Út a sikerhez.

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala sikeres felvidéki fiatalok egyéni történetein keresztül mutatja be a magyar iskolákból származó előnyöket a legújabb videójában. A felvétel megjelentetése az iskolai beiratkozásokhoz kötődik. A három perces kisfilmben három sikeres fiatal, Borbély Alexandra színésznő, Szalai Barbara vállalkozó és Fiala János jogász beszél élettörténetéről, tapasztalatairól, valamint a magyar iskola szerepéről abban, hogy hová jutottak el az életben.

A magyar közösség iskolaválasztási szokásaiban jelentős szerepet játszik az a tévhit, hogy Szlovákiában csak szlovák iskolával lehet érvényesülni, a Kerekasztal célja, hogy cáfolja az állítást és hosszú távon is visszaszorítsa a jelenséget.

A Kerekasztal a korábbi hagyományoktól eltérően a madari.sk-n is megjelenteti az interjúk szlovák változatát, hogy a szlovák tartalmat követőkhöz eljussanak a történeteink.

Ezt olvasta már?

Miért fontos az anyanyelvi oktatás? – Nagy Árpád iskolaigazgató

Miért fontos az anyanyelvi oktatás? Válaszol Nagy Árpád, a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Magyar Tannyelvű Alapiskola igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X