2018. január 20.,szombat
Címlap | Hírek | Lampionokkal vonulnak holnap a tanárok

Lampionokkal vonulnak holnap a tanárok

A Szlovák Tanárok Kezdeményezése lampionos felvonulást szervez a bársonyos forradalom előestéjére. Az oktatásügy finanszírozására akarják felhívni a figyelmet.

Vladimír Crmoman a kezdeményezés részéről elmondta, hogy 27 évvel az áttörő jelentőségű 1989 novemberi események után rá akarnak mutatni, hogy a szlovák kormányok rendszeresen figyelmen kívül hagyják az oktatásügy szükségleteit és hozzáállásukkal elveszik a gyermekek esélyét az érvényesülésre a mai globalizált világban.

„Az akció célja, hogy eloltsuk a bennünk lévő passzivitást és meggyújtsuk társadalmi kezdeményezésünk lángját. A parlamenti képviselők pár nap múlva jóváhagyják az oktatás költségvetését a következő időszakra. A kormány által beterjesztett javaslat kevés, a minőségi oktatásra biztosan nem elég” – mondta Crmoman, aki elmondta, hogy információs kampánnyal nyomást akarnak gyakorolni a politikusokra, hogy a gyerekek jövője olyan alkalmas legyen a beruházási ösztönzőkre, mint amilyeneket a külföldi társaságoknak adnak.

A menet november 16-án, szerdán 17:11-kor indul a pozsonyi Szabadság térről (Námestie slobody) és a Hal térre (Rybné námestie) tart. Ugyanezen a napon Turócszentmártonban is hasonló menetet tartanak.

Forrás: www.bumm.sk

Ezt olvasta már?

Nem készülnek sztrájkra az elégedetlen tanárok

Az oktatásügyi tárca vezetője által a pedagógusoknak kínált 6 százalékos béremelésnél többet nem sikerült kicsikarnia hétfőn a szakszervezeteknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X