Címlap | Kitekintő | Magyarország | Mérő Bálint: Dolgozatjavítás toll nélkül

Mérő Bálint: Dolgozatjavítás toll nélkül

Az 1995-ös születésű Mérő Bálint jelenleg az ELTE Informatikai Karának hallgatója. Amikor a Tehetség Piactér mentoráltjai közé került, az oktatást és a startupot jelölte meg érdeklődési területeként, de aki ismeri, tudja, hogy rengeteg innovatív ötlet kering a fejében. Két mentora, Emri Zsuzsanna és Hrobár Péter a korai karrierépítés lehetőségeivel ismertette meg a program keretében.

„Egyre többet kockulunk” – kezdi Dolgozatjavítás toll nélkül című előadását a TEDxYouth-on Bálint. A felnőttek többsége értetlenül áll a tény előtt, hogy sok fiatal még a tanórákon is a telefonját vagy a tabletjét bújja ahelyett, hogy figyelne. Pedig nem a diákokban van a hiba, állítja Mérő Bálint, hanem abban, hogy az iskolákban leadott anyag sokszor száraz és unalmas. Miközben az iskola gyakran erővel venné rá a tanulókat, hogy alkalmazkodjanak, Bálint szerint éppen fordítva kellene eljárni: az oktatásnak kellene változnia, de persze a tanárokat is segíteni kell abban, hogy interaktív, látványos, az okostelefonon elérhető tartalmakhoz hasonló színvonalú órákat tartsanak.

Különösen tanárbarát az az ötlete, aminek a fejlesztésén másfél évet dolgozott egy négyfős csapat tagjaként: a Redmenta oldalra bárki regisztrálhat, majd feleletválasztós teszttől egészen az esszé típusú dolgozatokig többféle számonkérést összeállíthat, amit a diákok online tölthetnek ki, majd a dolgozat „kijavítja” önmagát, és közli az eredményt. A szoftver hatékonyan segítheti a pedagógusokat abban, hogy a tanórák után ne az aznap megíratott dolgozatok fölött görnyedjenek.

Forrás: tehetseg.hu

Ezt olvasta már?

Brutális tárhelyet ad a Microsoft a diákoknak

Microsoft megtoldotta a diákok számára nyújtott kedvezményeket, így az ingyenes regisztrációt követően további ingyen 1 TB (1024 GB) tárhelyet biztosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X