2018. augusztus 16.,csütörtök
Címlap | Hírek | Imádjuk ezt a Google-térképes játékot, ön sem tudja majd letenni

Imádjuk ezt a Google-térképes játékot, ön sem tudja majd letenni

A Google térképére alapozott játékban egy jetivel lehet felfedezni a Himaláját, majd az egész világot. Alapvetően gyerekeknek készült, de a felnőttek is szeretni fogják. Ebben már csak azért is vagyunk ilyen biztosak, mert minket is magával ragadott.

A Google célja az volt az Androidra ingyen letölthető Verne: The Himalayas játékkal, hogy a gyerekek számára játékossá tegye a Himalája és a világ felfedezését. Nos, ez annyira jól sikerült, hogy még egy felnőtt is alig tudja letenni, hiszen beszippant minket az élmény, és szó szerint az egész világ.

A képernyő jobb és bal oldalán egy Verne nevű, óriási, de barátságos jetit irányíthatunk, amellyel gyorsan mászkálhatunk a Himalája hegyei között. A játék azért sikerült annyira jól, mert igazából nincs kifejezett cél, úgy fedezzük fel a világot, ahogy szeretnénk, ehhez persze több segítséget is kapunk.

A pályán, vagyis a Föld egyes pontjain lufik, sárkányrepülők, kilátók és egyéb eszközök vannak elhelyezve, ezekhez érve jobb oldalt a fehérről kékre váltó ikont kell megnyomni. Ilyenkor felszállhatunk a magasba és úgy fedezhetjük fel a hegységeket, illetve a Google Maps fantasztikus képeivel 360 fokos kilátókban is szétnézhetünk.

verne_002

Ha a felhők közé érünk a Himalájában, bármerre mehetünk a Földön. Ez is remek eszköz a tanuláshoz a gyerekeknek, hiszen minden ország helyét, nevét, zászlaját és az ott használt nyelven köszönését is meg tudják tanulni. És meglehet, hogy nem is fedeztünk fel mindent a játékban, szóval jöhetnek még meglepetések.

verne_003

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.withgoogle.verne&hl=hu

Forrás: hvg.hu

Ezt olvasta már?

Brutális tárhelyet ad a Microsoft a diákoknak

Microsoft megtoldotta a diákok számára nyújtott kedvezményeket, így az ingyenes regisztrációt követően további ingyen 1 TB (1024 GB) tárhelyet biztosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X