Címlap | Hírek | Ezt is megéltük: iskola tananyag lett Fluorból és a Halott Pénzből

Ezt is megéltük: iskola tananyag lett Fluorból és a Halott Pénzből

Szerencsére nem a Mizu című nótát kell megtanulniuk a srácoknak.

Iskolai tananyag lett a Red Bull Pilvaker kezdeményezésből. Így a gyerekek most már a Fluor és Halott Pénz által feldolgozott verseket is tanulhatják, egyelőre csak a 8. évfolyamban. A Pilvaker 2012-ben indult, célja pedig az volt, hogy könnyűzenei alapokkal hozza közelebb a fiatalokhoz az ismert magyar irodalmi költeményeket. Ezt viszonylag népszerű előadókkal próbálták megoldani, így került a képbe a fentebb említett Fluor, a Halott Pénz, illetve több magyar rapper is.

Az új iskolai kerettanterv szerint kötelező lesz kortárs műveket is felvonultatni, így került a tankönyvekbe a Juhász Gyula által írt Szavak feldolgozása. Mi azért jobban örültünk volna a Hotline Bling magyar verziójának, az is kortárs és még fülbemászó is.

Forrás: reset.hu

Ezt olvasta már?

Döntött az ukrán parlament: a középiskolai és a felsőoktatás nyelve ezentúl az ukrán

A Legfelsőbb Tanács második olvasatban elfogadta az új oktatási törvényt – adta hírül az osvita.ua hírportál szeptember …

Ondek: megpróbálunk 10 százalékot kiharcolni a tanároknak

Pavel Ondek, a Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a Pravda napilap online kiadásának adott interjújában kijelentette, kész 10 százalékot kiharcolni a tanároknak.

Új tanév – változások az oktatás terén

Sok változás lesz az új tanévben. Heti egy tanítási órával megerősítik a történelemoktatást az alapiskolák felső tagozatán – tájékoztatott az oktatási tárca sajtóosztálya.

Másként tanulhatnák a szlovák nyelvet a más anyanyelvű gyerekek

A nem szlovák anyanyelvű gyerekek Zuzana Zimenová független parlamenti képviselő törvénymódosító indítványának elfogadása után egy speciális szlováknyelv-oktatási programnak köszönhetően másként tanulhatnák a szlovák nyelvet az iskolákban, mint eddig.

Pályázati lehetőségek iskolák fejlesztésére

ZDRAVIE NA TANIERI • Szakközépiskolák és alapiskolák fenntartói (települési és megyei önkormányzatok) pályázhatnak gyakorlókonyhák berendezésére, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X