2018. április 21.,szombat
Címlap | Hírek | Egy boldog gitáros vonatozás

Egy boldog gitáros vonatozás

Lehet-e elképzelni szebb évzárót, mintsem gitárral a kézben, vonatra ülve dalra fakadva végigvonatozni a városon át, ráadásul a polgármester vezetése alatt. Az álom a Gitáros Sokk csapatának a 2015/2016-os tanévzárón megadatott. S amíg önfeledten, a városnak integetve a remekül sikerült évadot búcsúztatták, még az Édesanyám, virágosat álmodtam című videoklip is elkészült.

Annyian vannak Páko Mária tanítványai, hogy fel sem fértek a kurinci turistavonatra. Sokak álma volt, hogy egy kimerítő évad után (rengeteg fellépés, versenyek, iskolai szereplések) az egy év alatt mindenki által megszeretett turistavonaton járják be szeretett szülővárosukat. Az álom megvalósult, s az már csak hab volt a tortán, hogy a vonatot maga a polgármester, Šimko József vezette.

„Nagyon sokat köszönhetünk a polgármester úrnak, aki az egyik leglelkesebb híve a csapatunknak” – mondja portálunknak Páko Mária, akit az idén még Városdíjra és Kulcsár Tibor Díjra is jelöltek. „Igen fárasztó volt ez az év számunkra, hisz rengeteg helyre kaptunk meghívást, de több versenyen is elindultunk, így a Csillagvirág aranysávos minősítést érdemelt ki. A Heuréka Magán Művészeti Iskola is zsúfolt évet zárt, de az egész évi kemény munkáért kárpótolt bennünket a nagy sikerű zólyomi évzáró koncert.”

A Gitáros Sokk csapatát az alapítása óta megkülönböztetett figyelemmel követi Varga Gábor filmrendező (a Tompa Virágai egykori oszlopos gitáros tagja), aki besztercebányai vizsgafilmjét is az együttesről készítette. A legújabb terve pedig egy videoklip, amely az Édesanyám, virágosat álmodtam címet viseli majd, s ha már összejött a vonatozás, mi sem volt természetesebb, mint azt be is építeni a leendő klipbe, amelyhez még virágos helyszíneket keresnek.

A nagy vonatozás a Városháza elől indult, természetesen a Gitáros Sokk tiszteletét tette Tompa Mihálynál és Blaha Lujzánál, s a nagy vonatozás Kurincra, a Zöld Víz Üdülőövezetbe vezetett. „Én még ilyen boldog embereket életemben nem láttam” – mondja ragyogó szemmel Páko Mária, s hozzáteszi még, hogy most a szülők is láthatták, hogy nem volt fölösleges a sok-sok próba, anyagi áldozat és lemondás.

S amíg a vonat a polgármester irányítása alatt döcögött a kurinci tó felé, szállt a nóta szerte a városon. S egy-egy dal elsuhanó foszlánya erejéig a Gitáros Sokk kíséretében mindenki „boldogvirágosat” álmodott.

jdj, fotó: gecse

Forrás: www.gomorilap.sk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X