2018. február 21.,szerda
Címlap | Hírek | Ismerd meg a szlovák nyelvet – verseny, cél és koncepció

Ismerd meg a szlovák nyelvet – verseny, cél és koncepció

Az érsekújvári Építészeti Szakközépiskola adott otthont a Poznaj slovenskú reč – Ismerd meg a szlovák nyelvet vetélkedő 36. évfolyama országos döntőjének. A versenyt az Állami Pedagógiai Intézet szervezi a magyar tanítási nyelvű alap- és középiskolák diákjai számára.

Forrás: www.hirek.sk

Ezt olvasta már?

Döntött az ukrán parlament: a középiskolai és a felsőoktatás nyelve ezentúl az ukrán

A Legfelsőbb Tanács második olvasatban elfogadta az új oktatási törvényt – adta hírül az osvita.ua hírportál szeptember …

Ondek: megpróbálunk 10 százalékot kiharcolni a tanároknak

Pavel Ondek, a Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a Pravda napilap online kiadásának adott interjújában kijelentette, kész 10 százalékot kiharcolni a tanároknak.

Új tanév – változások az oktatás terén

Sok változás lesz az új tanévben. Heti egy tanítási órával megerősítik a történelemoktatást az alapiskolák felső tagozatán – tájékoztatott az oktatási tárca sajtóosztálya.

Másként tanulhatnák a szlovák nyelvet a más anyanyelvű gyerekek

A nem szlovák anyanyelvű gyerekek Zuzana Zimenová független parlamenti képviselő törvénymódosító indítványának elfogadása után egy speciális szlováknyelv-oktatási programnak köszönhetően másként tanulhatnák a szlovák nyelvet az iskolákban, mint eddig.

Akadémikusoktól tanulhattak a tanulásról

A Magyar Tudományos Akadémia tantárgy-pedagógiai programjának egészségtudomány-biológia munkacsoportja Pécsett tartotta éves beszámoló konferenciáját. Forrás: PTE1367

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X