Címlap | Hírek | Sikeres volt a II. Komálom Gyerkőcfesztivál

Sikeres volt a II. Komálom Gyerkőcfesztivál

A komáromi önkéntesekből álló Villa Camarum Polgári Társulás idén második alkalommal fogott a Komálom Gyerkőcfesztivál szervezésébe. A szervezők célja, hogy rávilágítsanak: nem feltétlenül az anyagiak kérdése az, hogy a közösségi élményre szomjazókat egy helyre tereljék. Több mint 30 foglalkozás zajlott egyszerre, egy időben, s bár az érdeklődés ritkán tapasztalható méreteket öltött, az eső hamar leváltotta a szikrázó napsütést. A szervezők nyáron ismétlik meg a rendezvényt a Komáromi Nyár keretében.

Forrás: www.hirek.sk

Ezt olvasta már?

Döntött az ukrán parlament: a középiskolai és a felsőoktatás nyelve ezentúl az ukrán

A Legfelsőbb Tanács második olvasatban elfogadta az új oktatási törvényt – adta hírül az osvita.ua hírportál szeptember …

Ondek: megpróbálunk 10 százalékot kiharcolni a tanároknak

Pavel Ondek, a Szlovákiai Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke a Pravda napilap online kiadásának adott interjújában kijelentette, kész 10 százalékot kiharcolni a tanároknak.

Új tanév – változások az oktatás terén

Sok változás lesz az új tanévben. Heti egy tanítási órával megerősítik a történelemoktatást az alapiskolák felső tagozatán – tájékoztatott az oktatási tárca sajtóosztálya.

Másként tanulhatnák a szlovák nyelvet a más anyanyelvű gyerekek

A nem szlovák anyanyelvű gyerekek Zuzana Zimenová független parlamenti képviselő törvénymódosító indítványának elfogadása után egy speciális szlováknyelv-oktatási programnak köszönhetően másként tanulhatnák a szlovák nyelvet az iskolákban, mint eddig.

Pályázati lehetőségek iskolák fejlesztésére

ZDRAVIE NA TANIERI • Szakközépiskolák és alapiskolák fenntartói (települési és megyei önkormányzatok) pályázhatnak gyakorlókonyhák berendezésére, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X