2018. április 21.,szombat
Címlap | Retró | Szigeti László – Továbbra is támogatjuk egyetemünket
A Magyar Közösség Pártja jó irányú elmozdulásnak tartja, hogy a komáromi Selye János Egyetem további sorsáról a 2014-es komplex akkreditáció eredménye alapján születik meg a döntés.

Szigeti László – Továbbra is támogatjuk egyetemünket

A Magyar Közösség Pártja jó irányú elmozdulásnak tartja, hogy a komáromi Selye János Egyetem további sorsáról a 2014-es komplex akkreditáció eredménye alapján születik meg a döntés.

Az MKP fontosnak tartja, hogy az egyetemet nem alig négyéves tevékenysége alapján értékelik majd, hanem közel egy évtizedes tevékenysége alapján mondanak róla véleményt. Az egyetem sorsával kapcsolatos pozitív változásokat a párt elsősorban a magyar és szlovák kormányfők konstruktív hozzáállásának tulajdonítja. Ugyanakkor a nemzetközi véleménynyilvánításnak is nagy jelentősége volt a probléma kezelésében, melyet az MKP már korábban jelzett.
Az EBESZ kisebbségi főbiztosának ez év október 12-ei pozsonyi látogatása után tartott sajtótájékoztatóján Berényi József, az MKP elnöke már jelezte, hogy az egyetem ügyében pozitív elmozdulás várható. A Magyar Közösség Pártja komoly esélyt lát arra, hogy a két ország erőfeszítéseinek köszönhetően a Selye János Egyetem megerősödve, sikeresen túljut a 2014-es komplex akkreditáción. Az MKP úgy, ahogy ezidáig, a következő időszakban is segíteni fogja az egyetemet mind hazai, mind nemzetközi szinten. Az egyetem akkreditációja jelentős magyarországi segítség nélkül nem sikerülhet. Az MKP mindent megtesz azért, hogy ez a magyarországi segítség megvalósuljon – áll Szigeti László, az MKP OT elnöke és A. Szabó László, az MKP oktatásügyi és kulturális alelnöke Felvidék.mához eljuttatott december 14-i levelében.

Felvidék.ma

Forrás: www.felvidek.ma

Ezt olvasta már?

Felmentette a bíróság Szigeti Lászlót

A Pozsonyi III. Járásbíróság felmentette Szigeti László volt oktatásügyi minisztert, akit szubvenciós csalás bűncselekményének elkövetésével vádoltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X